fbpx

Visualiseren om je doelen te behalen: de kracht van visualisatie

Iedereen heeft dromen en doelen. Visualiseren is een manier om sneller bij deze dromen en doelen te komen. En je zet hierbij de kracht van je brein in!

Wat is visualiseren?

Tijdens visualiseren train je je voorstellingsvermogen. In je hoofd creëer je beelden van je droom of doel. Je maakt dus een concrete voorstelling van waar je naartoe wilt. Het is eigenlijk hetzelfde als fantaseren, maar dan heel doelgericht. Heel bewust.

Op deze manier breng je jezelf in de juiste mindset. En je brein maakt geen onderscheid tussen echte acties en ingebeelde acties. Als je je namelijk inbeeldt dat je een actie aan het doen bent, worden er neurale paden gecreëerd in je brein. Je brein denkt dus dat je de actie ook daadwerkelijk aan het uitvoeren bent.

Hoe werkt visualiseren?

Visualiseren is een soort mentale truc. Vooral tijdens of na meditaties, waarin je in een meditatieve toestand bent, is het impactvol. Je kunt de uitkomst van een doel visualiseren of de weg ernaartoe.

Wil je bijvoorbeeld heel graag een rode Ferrari voor de deur? Dan beeld je je in dat je in de auto zit. Hoe voel je je? Wie zijn er bij je? Wat hoor je? Waar woon je? Gebruik al je zintuigen.

Het werkt het beste als je al doet alsof het er al is. Je bent het al, het is er al. Die rode Ferrari is dus geen doel, je hébt hem al. Als je in je rode Kia Picanto zit voelt het dus alsof je al in je droomsportauto rijdt.

Je focust je op deze manier op wat er wel al is in plaats van op wat er nog niet is (ook al is het er nog niet ‘echt’). Door visualisatie laat je jezelf geloven dat je al bent waar je wilt zijn. Dit verhoogt je motivatie, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

Veel bekende (en minder bekende) mensen passen visualisatie toe en geven aan dat het deels heeft gebracht tot waar ze nu zijn.

“I am the greatest. I said that even before I knew I was.” – Muhammad Ali

Natuurlijk is visualiseren alleen niet voldoende, maar je moet er ook naar handelen. Muhammad Ali zei al lang voordat hij een van de grootste boksers aller tijden was dát hij het was. Maar vervolgens heeft hij wel jarenlang keihard getraind om er daadwerkelijk te komen.

Zelf visualiseren

Visualiseren kan je toepassen op alle aspecten in je leven. Je relatie, werk, hobby’s, gezondheid, familie, spiritualiteit.. Het verplicht je om heel bewust na te denken over waar je wilt staan.

Een handig hulpmiddel hierbij is een visionboard. Hiermee breng je niet alleen in gedachten, maar ook visueel je doelen in kaart.

Dit doe je letterlijk door een board te pakken (een stuk karton of groot vel papier) en allerlei plaatjes te verzamelen die passen bij je doel. De plaatjes hoeven niet letterlijk het doel voorstellen, maar kunnen bijvoorbeeld ook een specifiek gevoel oproepen.

Wil je graag die rode Ferrari? Dan hoef je niet alleen maar rode Ferrari’s op te plakken, maar kun je ook afbeeldingen gebruiken die een gevoel symboliseren.

Visualiseren met meditaties

In de Meditation Moments App staan een aantal fijne visualisaties. Deze zijn handig om te gebruiken als je het lastig vindt om ‘zomaar’ in je hoofd te visualiseren. Met behulp van de meditaties leidt de stem van Michael Pilarczyk je door de visualisatie heen.

100+ meditaties, Binaural beats en luisterboeken

voor slechts 36,00 per jaar heb je toegang tot alle meditaties en muziek van de Meditation Moments App. Voor dit bedrag heb je altijd en overal toegang tot vele Nederlandse geleide meditaties ingesproken door Michael Pilarczyk.

Als bonus krijg je in de app ook de luisterboeken
✔️Think and Grow Rich (t.w.v. €20,-)
✔️Dansen in de Hemel (t.w.v €20,-)
+ het luisterboek Master your mindset staat in de planning voor eind mei

De totale waarde van de luisterboeken is alleen al €40,-

Klik hier en betaal nu handig online met iDeal een premium account voor €36,00: 

⭐⭐⭐⭐⭐ 4,9 uit 5 van 1231 reviews

Michael Pilarczyk

Michael is oprichter en stem van Meditation Moments.
De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en heel veel relaxte momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.

Probeer de app gratis!

Wij gebruiken cookies om het bezoek op de website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.
AkkoordPrivacy instellingen

AVG

  • Google Analytics
  • Facebook Pixel
  • Pinterest Tag
  • AdRoll-pixel

Google Analytics

Onze website gebruikt een Google Analytics tracking-code. Deze houdt bij welke pagina’s je op onze website bezoekt. Op die manier kunnen wij jou online beter bedienen. Op het gebruik van Google Analytics zijn hun algemene voorwaarden en hun privacybeleid van toepassing.

Facebook Pixel

Onze website gebruikt de Facebook Pixel. Deze houdt bij welke pagina’s je op onze website bezoekt. De Facebook Pixel zorgt ervoor dat jij op Facebook relevante content van Meditation Moments te zien krijgt en dat onze advertenties beter op jouw behoeftes worden afgestemd. Op die manier kunnen wij jou online beter bedienen. Op het gebruik van deze social media zijn hun algemene voorwaarden en hun privacybeleid van toepassing.

Pinterest Tag

Onze website gebruikt de Pinterest Tag. Deze houdt bij welke pagina’s je op onze website bezoekt. De Pinterest Tag zorgt ervoor dat jij op Pinterest relevante content van Meditation Moments te zien krijgt en dat onze advertenties beter op jouw behoeftes worden afgestemd. Op die manier kunnen wij jou online beter bedienen. Op het gebruik van deze social media zijn hun algemene voorwaarden en hun privacybeleid van toepassing.

AdRoll-pixel

Onze website gebruikt de AdRoll-pixel. Deze houdt bij welke pagina’s je op onze website bezoekt. De AdRoll-pixel zorgt ervoor dat jij op het internet relevante content van Meditation Moments te zien krijgt en dat onze advertenties beter op jouw behoeftes worden afgestemd. Op die manier kunnen wij jou online beter bedienen.

385 Shares
Share1
Share
Pin384