Meditatie heeft mijn leven compleet veranderd!

“Meditatie heeft mijn leven compleet veranderd!” Deze tekst heb ik in de afgelopen maanden heel veel gehoord en gelezen. Meditatie veranderde ook mijn leven. Zes jaar geleden begon ik met mijn eerste meditaties op Bali.

Even een momentje voor jezelf, rust in je hoofd. Zo noem ik het liever. Heel eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen. Want het woord mediteren wordt door veel mensen toch al snel opgevat als iets zweverigs. Misschien ook wel een beetje vreemd of ongemakkelijk. Maar het is wat het is en al eeuwenlang wordt het meditatie genoemd. Daarom heet onze app ook Meditation Moments. Momentjes van rust en bewust zijn voor en met jezelf.

Net als yoga is het niet een activiteit waar je af en toe even mee bezig bent. Het is een levensstijl. Natuurlijk neem je tweemaal per dag je moment van tien of twintig minuten, maar hoe leef je die andere drieëntwintig uur? Net zo mindful, bewust en verdraagzaam?
“Meditatie geeft rust, inzicht, kracht, zelfvertrouwen, energie en helderheid. Het is goed voor je gezondheid en je bewustzijn. En voor mij is het de manier om een directe verbinding te maken met de Oneindige Intelligentie, de Bron, of Het Universum.”

Steeds meer mensen ~ van wie ik het niet zo snel zou verwachten ~ zijn in de afgelopen maanden gaan mediteren. Afgelopen zondagmiddag zit ik te lunchen bij een favoriet klein Spaans tentje. Robbie doet de bediening. Robbie is elke ochtend te vinden in de sportschool. Zijn armen behoren toe aan een bokskampioen en zijn kunstzinnig getatoeëerd. Hij spreekt me aan en zegt: “Ik zag je in Ibiza magazine. Mooi verhaal over meditatie. Ik wist niet dat jij dat deed. Twee maanden geleden ben ik er ook mee begonnen. Elke ochtend en elke avond.” Zijn gezichtsuitdrukking komt tot leven en met een grote glimlach zegt hij: “Het heeft mijn leven compleet veranderd!”

Een ondernemer met een jaaromzet van meer dan 100 miljoen schreef me onlangs een e-mail, waarin hij vertelde dat hij elke dag naar mij luistert. ’s Ochtends voordat hij aan zijn dag begint, in de auto ter voorbereiding op een afspraak en voor het slapen gaan. “Ik voel me een ander mens,” schreef hij. “Ik voel me gelukkiger, rustiger, meer ontspannen en ook veel scherper. Alsof ik beter hoor en zie.”

Zo ervaar ik het ook. Elke dag. En op basis van de honderden e-mails en berichten via social media, durf ik te stellen dat heel veel gebruikers van de app hetzelfde ervaren. Onder een enquete van 4000 gebruikers van onze app zijn dit de meest genoemde effecten:

MEEST GENOEMDE EFFECTEN VAN APP GEBRUIKERS
1. Ik voel me veel meer ontspannen
2. Ik slaap veel beter en rustiger
3. Ik heb minder last van stress en onrust
4. Ik voel me energieker en zelfverzekerder
5. Ik kan veel beter focus houden
6. Ik heb minder last van negatieve en afleidende gedachten
7. Ik voel me echt dankbaar en gelukkig

Mijn reis naar innerlijke rust en stilte
Ik was onderweg met mijn zeilboot. Een sabbatical van uiteindelijk vijf jaar. Ik moest weg, ik kon niet meer tegen het leven dat ik had geleefd en toen (2009) nog steeds leefde. Het overzicht was ik kwijt. Gedoe, in de knoop met mezelf, nergens meer zin in. Geen idee wat ik met mijn verdere leven moest gaan doen. Het was een moment. Ik beschikte gelukkig over voldoende geld om mij geen zorgen te hoeven maken, want ik was financieel onafhankelijk en ik had tijd genoeg. Maar toch. Ik was niet gelukkig. Burn-out, stress, onrust, mid-life crisis, ik was eerlijk gezegd nogal in de war. Die zeiltocht van enkele jaren werd mijn reis reis naar bewustzijn.
Alleen op zee, los van alles, maakte ik weer verbinding met mijzelf. Ik vond rust en geluk in de stilte. Vele momenten bracht ik door in stilte. Later begreep ik pas dat ik uren, dagen, weken in meditatie was, zonder dat ik wist wat mediteren betekende.

Hoe ik begon met mediteren
Vervolgens ging ik op reis naar Bali en beleefde daar mijn eerste echte meditatie. Tevens de meest intense en indrukwekkende ervaring ooit. Wat er daar gebeurde heb ik uitgebreid beschreven in mijn boek Master your mindset. Ook achterin mijn roman Dansen in de hemel heb ik dit bijzondere moment beschreven.

Kort daarna begon ik spontaan meditaties te doen tijdens onze live events. Het effect was en is op zijn zachtst gezegd heel bijzonder. Ik begon met live meditaties via Facebook en ons Youtube kanaal (@MeditationMomentsApp). Tijdens de maandelijkse volle maan meditatie doen duizenden mensen tegelijkertijd live mee! We ontvingen telkens meer vragen en verzoeken of we de meditaties niet op cd konden uitbrengen? Zo ontstond het idee om een meditatie app te gaan ontwikkelen.

Live mediteren met 1000 mensen tijdens één van onze live events. De energie en rust na afloop van een meditatie is onbeschrijfelijk. 

Ik heb zelf niet jaren als een monnik in een klooster gezeten. Dat hoefde blijkbaar niet. Ik vond de stilte in mijzelf en in die stilte hoor ik wat ik moet doen. Zo ontstaan al mijn meditaties. De ervaringen die ik meemaakte met mijn spiritueel lerares Anah Maa zijn te ongeloofwaardig om uit te leggen, maar ze klinken door in wat ik doe. Het inzicht kwam tot mij vanuit de stilte. Mijn nieuwe bewustzijn leidde mij in de juiste richting en naar de juiste mensen.

Ik maakte persoonlijk contact met de beste leraren; Tulku Lobsang, een Tibetaanse monnik en Rajshree Patel van The Art of Living (@ByRajshree). En natuurlijk leerde mijn eigen levenscoach Egon Massink mij in de afgelopen 10 jaar alles wat ik moest weten over bewustzijn en de verbinding met De Akasha, ook wel De Oneindige Intelligentie.


In gesprek met Rajshree Patel

“Meditatie veranderde mijn leven ten goede. En dat geef ik graag door aan iedereen die daar gebruik van wil maken.” – Michael 

 

MOMENTEN VOOR JEZELF ZONDER GEDOE
Wij wilden de app vooral eenvoudig houden, want wij houden niet van ingewikkeld doen. Overzichtelijk, toegankelijk en eenvoudig. Mediteren zonder handboek. Op mijn manier. Ik laat mijn gevoel spreken vanuit mijn hart. De meditaties zijn onderverdeeld in momenten; ochtend, korte breaks, ontspanning, visualisatie, rust in je hoofd, voor het slapen gaan. Je mag in meditatie houding gaan zitten, hoeft niet. Liggen mag ook, of wandelen. Je kunt ook een meditatie afspelen tijdens het tanden poetsen, of gewoon tussendoor even luisteren.

Nadat ik de geweldige positieve gevolgen ontdekte die meditatie en mindful leven voor mij hadden, heb ik er mijn missie van gemaakt om dit door te geven aan zo veel mogelijk mensen. Je zult ook ervaren dat veel meditaties in de app gaan over zelfbewustzijn, verbinding maken met jezelf, rust in jezelf, het loslaten van negatieve gedachten en emoties en het ervaren van je geluksgevoel en innerlijke kracht.

Inmiddels hebben meer dan 160.000 gebruikers de Meditation Moments app gedownload! Daar zijn wij blij mee, want we hebben een missie: 100 miljoen mensen meer rust, plezier en geluk laten ervaren in hun leven. We willen graag iedereen bedanken voor het gebruiken van de meditaties. Het is onze overtuiging dat door dagelijks een bewustzijn momentje voor jezelf te nemen, wij met elkaar zullen bijdragen aan een verhoogd collectief bewustzijn en dat zal veel positieve gevolgen hebben voor alle mensen op aarde.

Cindy Koeman & Michael Pilarczyk – Founders van de Meditation Moments App

En ik wil ook ons team bedanken, want ik doe niet natuurlijk niet alleen. Cindy Koeman, Mike Ronday, Joey De Decker en Diederick Huizinga zijn allemaal partner van Meditation Moments. In totaal werken er nu 12 mensen elke dag (en vaak ook nachten lang) aan de ontwikkeling van de app. Iedereen vanuit een oprechte passie om een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld.

RUSTGEVENDE MUZIEK en BINAURAL BEATS
Alle muziek in de app hebben we zelf gecomponeerd en geproduceerd. Een team van zeer gedreven en getalenteerde muzikanten en producers werkt elke maand aan nieuwe tracks. Het technische team is dagelijks bezig met verbeteringen en nieuwe ideeën. Elke paar weken is er een update van de app met nieuwe technische features en nieuwe meditaties en muziek. De Engelse versie van de app zal vanaf 2020 beschikbaar zijn.

Kindermeditaties
De kindermeditaties zijn ook een groot succes. Vooral de reacties van de kids vinden we vaak heel leuk om te lezen. En mooi om te zien welk positief effect de kindermeditaties hebben op kleine mensjes.

 

Doe de live volle maan meditaties mee
Check ook ons Youtube kanaal. Alle volle maan meditaties van elke maand kun je hier luisteren en meedoen.

De Meditation Moments App kun je hier downloaden. Een aantal meditaties kun je gratis beluisteren. Wil je toegang tot alle meditaties, muziek en luisterboeken, dan kun je een jaarabonnement nemen voor 35,99 euro, oftewel 3 euro per maand. Heb je vragen, mail ons dan op [email protected]

Michael Pilarczyk

Michael is oprichter en stem van Meditation Moments.
De app voor meer rust in je hoofd, minder stress, inspiratie en heel veel relaxte momenten. Met tientallen meditaties voor elk moment van de dag.

Probeer de app gratis!

Wij gebruiken cookies om het bezoek op de website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.
AkkoordPrivacy instellingen

AVG

  • Google Analytics
  • Facebook Pixel
  • Pinterest Tag
  • AdRoll-pixel

Google Analytics

Onze website gebruikt een Google Analytics tracking-code. Deze houdt bij welke pagina’s je op onze website bezoekt. Op die manier kunnen wij jou online beter bedienen. Op het gebruik van Google Analytics zijn hun algemene voorwaarden en hun privacybeleid van toepassing.

Facebook Pixel

Onze website gebruikt de Facebook Pixel. Deze houdt bij welke pagina’s je op onze website bezoekt. De Facebook Pixel zorgt ervoor dat jij op Facebook relevante content van Meditation Moments te zien krijgt en dat onze advertenties beter op jouw behoeftes worden afgestemd. Op die manier kunnen wij jou online beter bedienen. Op het gebruik van deze social media zijn hun algemene voorwaarden en hun privacybeleid van toepassing.

Pinterest Tag

Onze website gebruikt de Pinterest Tag. Deze houdt bij welke pagina’s je op onze website bezoekt. De Pinterest Tag zorgt ervoor dat jij op Pinterest relevante content van Meditation Moments te zien krijgt en dat onze advertenties beter op jouw behoeftes worden afgestemd. Op die manier kunnen wij jou online beter bedienen. Op het gebruik van deze social media zijn hun algemene voorwaarden en hun privacybeleid van toepassing.

AdRoll-pixel

Onze website gebruikt de AdRoll-pixel. Deze houdt bij welke pagina’s je op onze website bezoekt. De AdRoll-pixel zorgt ervoor dat jij op het internet relevante content van Meditation Moments te zien krijgt en dat onze advertenties beter op jouw behoeftes worden afgestemd. Op die manier kunnen wij jou online beter bedienen.

Share
Share
Pin
Email